Berendezések

Berendezések a technológia optimális alkalmazására

Automatikus adagoló berendezések

PH adoagoló

A Hydro-X technológiához szorosan kapcsolódik a teljes forgalmazott műszerparkunk. Hordozható, vagy fixen telepített mérőműszerek, automatikák, adagoló és leiszapoló berendezések biztosítják az általunk összeállított rendszer problémamentes működését.

A Hydro-x anyag egyszerű ellenőrizhetősége és az széles biztonsági adagolási sáv folytán igen alkalmas automatikus adagolásra, még egyszerű adagolószerkezet esetén is.

A képen egy olyan vízkezelő berendezést láthatunk, ahol a Hydro-X anyagadagolása egy pH-ra szabályzó automatikus egységgel történik. A fűtőműben a keringtetett víz pH értéke konstans.

Más kazánüzemek esetében, mint pl. gőzkazánoknál és kisebb központi fűtés kazánoknál dönthetünk vízmennyiség arányos adagolóberendezés mellett, ahol az adagoló szivattyú a friss víz mennyiséggel vagy a tápszivattyú által szállított vízmennyiséggel arányosan működik.

Leiszapoló berendezések

Gőzkazánok esetében a sók és egyéb szennyeződések koncentrációja megnő. Az optimális üzemeltetés érdekében gondoskodni kell arról, hogy ez ne haladjon meg egy bizonyos szintet. Ezért fontos, hogy a kazán rendelkezzen egy leiszapoló berendezéssel, ami gondoskodik a kazán leiszapolásáról, amikor a kazánvíz maximális besűrűsödési szintet eléri.

Szűrőrendszerek

A HYDRO-FIL szűrőrendszerek forgalmazása, bemüzemelése és karbantartása akár 700 tonna/óra teljesítményű hűtési- illetve fűtőrendszerek számára, 10-70 m3/óra kapacitással.

A HYDRO-FIL szűrőrendszer mechanikus és mágneses szűrési technológiával eltávolítja a vízben keringő apró részecskéket, így csökken

  • a hőcserlékők eltömődésének veszélye,
  • a korrózió veszélye,
  • a mozgó alkatrészek erróziójának mértéke.

Ezáltal alacsonyabb karbantartási költségekkel és hosszabb élettartammal lehet számolni. A mérőműszerek pontosabb mérésnek következtében pedig gazdaságosabb kezelőanyag adagolás valósítható meg.

Mérőműszerek

Kézi merőműszer

A kazánvíz paramétereit a HydroTest műszerrel ellenőrizhetjük, meghatározható vele a kazánvíz legofntosabb paraméterei: p-érték, m-érték, maradék keménység, pH érték és vezetőképesség

Ezek a paraméterek a legtöbb kazánüzem esetében minden szükséges információt biztosítanak.